Taiteiden kohtaamisia

Sanaa, kuvaa, ääntä ja liikettä. Poikkitaiteellisia kohtaamisia

Pinnan alla: Runoa ja musiikkia. Runot: Kristiina Wallin. Sello: Mirkku Mattinen. Saksofoni: Veera Tuomi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvaaja Henrietta Soininen

Kristiina Wallinin ja Leena Lehden lyhytelokuva kynnys.rajapinta.

kynnys.rajapinta

Lyhytelokuvan ensiesitys oli Galleria Rajatilassa Tampereella elokuussa 2018. Sen jälkeen sitä on esitetty useissa eri tapahtumissa ja festivaaleilla. kynnys. rajapinta valittiin marraskuussa 2018 Rex Festiin, Amos Rexin ja mediataiteen keskus AV-arkin kuratoituun tapahtumaan, joka sisälsi lyhytelokuvia, live cinema-esityksiä ja kinokonsertteja. Toukokuussa 2019 se matkasi Ateenaan Platforms Project -taidemessuille.

***

Teatteria: Näyttämösovitus Kaikki metrit ja puut -kokoelmasta. Tukkateatteri, 2018.

Runoa ja äänitaidetta: Lyyrinen audioessee ajasta, muistista ja valosta, Yle Draama, 2017. Ohjaus ja käsikirjoitus Kristiina Wallin.

Leena Lehden videoteos Etäisyydestä (2016) käy dialogia Jalankantama-kokoelmasta poimittujen säkeiden kanssa. Loviisa, Almintalon galleria 2.9. – 13.10.2016. Teijon masuunin galleria, kesäkuu 2016.

Kantaatti kuorolle ja kamariorkesterille. Säveltäjä Ville Raasakka. Kantaesitys Helsingissä Musiikkitalossa 4.3.2013 Helsingin kamarikuoron ja Uusinta-kamarimusiikkiyhtyeen esittämänä. Kantaatti perustuu runoille, jotka säveltäjä valitsi temaattisesti neljästä ensimmäisestä runokokoelmastani.

Jossakin on vielä lisää. Kuvataiteilija Merja Asonen ja runoilija Kristiina Wallin Galleria Koppelossa 10.4. – 23.4.2010, Tampere. Teoksissa tutkitaan arkea instrumentteina kuva, sana, kangas ja neulanpistot.

Puuvillat, nailonit ja lycrat. Runon, musiikin ja tanssin kohtaamisia Maailmantangofestivaalilla 2009.

Reittejä täällä tai toisaalla. Kuvarunoja yhdessä Minna Elorannan kanssa Rikhardinkadun kirjaston hyllygalleriassa Helsingissä ja Tampereella Hirvitalossa 2009.

Uni kaukoputkesta ja hevosesta. Runoihin pohjautuva audiovisuaalinen installaatio yhdessä tekstiilitaiteilija Niina Hartikaisen ja äänitaiteilija Juha Valkeapään kanssa. Lönnströmin taidemuseo (Rauma, 2006)  ja Rikhardinkadun kirjasto (Helsinki, 2006).

insta2

Kuva: Pasi Mäkinen

Taiteilijakirjat RikArt – taiteilijakirjakokoelmassa:

Uni kaukoputkesta ja hevosesta 2005

Salaisuus 2005

Sanat k0hiseva liha 2006

timthumb-1.php

timthumb-2.php

Kuva: Sanat kohiseva liha